Lübnan Usulü Humus
1 sayfadaki 1 sayfası
Lübnan Usulü Humus
Malzemeler
nohut konserve 500 gr'lik (veya haslanmis esdegeri)
3 dis sarimsak, rendelenmis
Tuz
1 limon suyu
(Sinirsiz) zeytinyagi
2 yemek kasigi tahin
Sumak
Yarim nar, tanelenmis
Yapılışı
Nohut iyice yumusayincaya kadar haslanir (yaklasik yarim saat) Suyu suzulur Nohut + sarimsak + limon suyu + zeytinyagi + tuz + (kivama gore) birkac kasik su karisimi rondodan (blender) gecirilir Karisima tahin eklenir, tekrar karistirilir puremsi bir kivam elde edilinceye kadar Istediginiz kivami elde etmek icin su ve / veya zeytinyagi eklenebilir Humus servis tabagina alinir, ortasinda kuyu acilir ve nar taneleri ile doldurulur Istege gore sizma zeytinyagi gezdirilebilir Son olarak sumak serpilir
nohut konserve 500 gr'lik (veya haslanmis esdegeri)
3 dis sarimsak, rendelenmis
Tuz
1 limon suyu
(Sinirsiz) zeytinyagi
2 yemek kasigi tahin
Sumak
Yarim nar, tanelenmis
Yapılışı
Nohut iyice yumusayincaya kadar haslanir (yaklasik yarim saat) Suyu suzulur Nohut + sarimsak + limon suyu + zeytinyagi + tuz + (kivama gore) birkac kasik su karisimi rondodan (blender) gecirilir Karisima tahin eklenir, tekrar karistirilir puremsi bir kivam elde edilinceye kadar Istediginiz kivami elde etmek icin su ve / veya zeytinyagi eklenebilir Humus servis tabagina alinir, ortasinda kuyu acilir ve nar taneleri ile doldurulur Istege gore sizma zeytinyagi gezdirilebilir Son olarak sumak serpilir
mila moya- Admin
- Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz