Arnavut ciğeri
1 sayfadaki 1 sayfası
Arnavut ciğeri
KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
500 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı un
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz Patates püresi için:
1 kg patates
15 gr tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
Garnitür için: 2 kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hazırlanışı:
*Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın Suyunu süzün Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin
* Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın Maydanozu yıkayıp kıyın Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın
*Bir tencerede zeytinyağını ısıtın Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın
HAZIRLAMA SÜRESİ: dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:
500 gr kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı un
2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz Patates püresi için:
1 kg patates
15 gr tereyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
Garnitür için: 2 kırmızı soğan
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sumak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hazırlanışı:
*Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın Suyunu süzün Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin
* Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın Maydanozu yıkayıp kıyın Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın
*Bir tencerede zeytinyağını ısıtın Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın
mila moya- Admin
- Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz