ATAM İZİNDEYİZ SONSUZA DEK


Join the forum, it's quick and easy

ATAM İZİNDEYİZ SONSUZA DEK
ATAM İZİNDEYİZ SONSUZA DEK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hünkar Beğendi

Aşağa gitmek

Hünkar Beğendi Empty Hünkar Beğendi

Mesaj  mila moya Ptsi Mayıs 25, 2009 4:57 pm

Hünkar Beğendi
HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER:

PATLICAN PÜRESİ İÇİN:

-6 patlıcan

-1 kaşık un

-1 kaşık yağ

-2 kaşık kaşar peyniri rendesi

-1 su bardağı süt

-1 avuç maydanoz

-Tuz, karabiber

KEBAP İÇİN:

-1 kg kuşbaşı et (koyun veya dana)

-2 soğan

-2- 3 domates

-2 kaşık yağ

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur

2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır

3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir Tuz ve karabiber atılır

4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır

5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir

6- Kabukları soyulup incecik kıyılır

7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir Tuz atılır

8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir
mila moya
mila moya
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz