ATAM İZİNDEYİZ SONSUZA DEK


Join the forum, it's quick and easy

ATAM İZİNDEYİZ SONSUZA DEK
ATAM İZİNDEYİZ SONSUZA DEK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İç Pilavlı Piliç Dolması

Aşağa gitmek

İç Pilavlı Piliç Dolması Empty İç Pilavlı Piliç Dolması

Mesaj  mila moya Ptsi Mayıs 25, 2009 5:25 pm

İç Pilavlı Piliç Dolması



Malzemeler

- 1 adet fırında kızarmış bütün tavuk
- 500 gr iyi kalite pirinç
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 4-5 bardak et suyu veya su
- 80 gr dolma fıstığı
- 80 gr kuş üzümü
- 200 gr küp doğranmış kuzu ciğeri
- Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
- Yeteri kadar tuz
- Yeteri kadar karabiber
- Yeteri kadar yenibahar
- 2 adet küp doğranmış kuru soğan
Süre:40 dk - 5 Kişilik


Yapılışı

Pirinci bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın Ilık suda 15 dakika bekletin Tencereyi ocağın üzerine koyun İçine yağı koyun ve altını yakın 80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun

Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin

Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz
mila moya
mila moya
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz