Hünkar Beğendi
1 sayfadaki 1 sayfası
Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi
HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER:
PATLICAN PÜRESİ İÇİN:
-6 patlıcan
-1 kaşık un
-1 kaşık yağ
-2 kaşık kaşar peyniri rendesi
-1 su bardağı süt
-1 avuç maydanoz
-Tuz, karabiber
KEBAP İÇİN:
-1 kg kuşbaşı et (koyun veya dana)
-2 soğan
-2- 3 domates
-2 kaşık yağ
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur
2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır
3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir Tuz ve karabiber atılır
4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır
5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir
6- Kabukları soyulup incecik kıyılır
7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir Tuz atılır
8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir
HÜNKAR BEĞENDİ
MALZEMELER:
PATLICAN PÜRESİ İÇİN:
-6 patlıcan
-1 kaşık un
-1 kaşık yağ
-2 kaşık kaşar peyniri rendesi
-1 su bardağı süt
-1 avuç maydanoz
-Tuz, karabiber
KEBAP İÇİN:
-1 kg kuşbaşı et (koyun veya dana)
-2 soğan
-2- 3 domates
-2 kaşık yağ
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur
2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır
3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir Tuz ve karabiber atılır
4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır
5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir
6- Kabukları soyulup incecik kıyılır
7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir Tuz atılır
8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir
mila moya- Admin
- Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz