İç Pilavlı Piliç Dolması
1 sayfadaki 1 sayfası
İç Pilavlı Piliç Dolması
İç Pilavlı Piliç Dolması
Malzemeler
- 1 adet fırında kızarmış bütün tavuk
- 500 gr iyi kalite pirinç
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 4-5 bardak et suyu veya su
- 80 gr dolma fıstığı
- 80 gr kuş üzümü
- 200 gr küp doğranmış kuzu ciğeri
- Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
- Yeteri kadar tuz
- Yeteri kadar karabiber
- Yeteri kadar yenibahar
- 2 adet küp doğranmış kuru soğan
Süre:40 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Pirinci bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın Ilık suda 15 dakika bekletin Tencereyi ocağın üzerine koyun İçine yağı koyun ve altını yakın 80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun
Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin
Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz
Malzemeler
- 1 adet fırında kızarmış bütün tavuk
- 500 gr iyi kalite pirinç
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 4-5 bardak et suyu veya su
- 80 gr dolma fıstığı
- 80 gr kuş üzümü
- 200 gr küp doğranmış kuzu ciğeri
- Yarım bağ ince kıyılmış dereotu
- Yeteri kadar tuz
- Yeteri kadar karabiber
- Yeteri kadar yenibahar
- 2 adet küp doğranmış kuru soğan
Süre:40 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Pirinci bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın Ilık suda 15 dakika bekletin Tencereyi ocağın üzerine koyun İçine yağı koyun ve altını yakın 80 gr dolma fıstığını ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun
Sonra soğanı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave edin Ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün Aynı tencereye koyup 5 dakika kavurun Daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuş üzümü ilave ederek bir sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin
Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın Tavuğu fırında kızartıp içini pilavla doldurun Tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz
mila moya- Admin
- Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz