Hamsili Pilav
1 sayfadaki 1 sayfası
Hamsili Pilav
MALZEMELER
1,5 kilo hamsi
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
süslemek için havuç , maydanoz
YAPILIŞI
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler Hamsiler ayıklanıp kılçıkları
çıkartılır tuzlanır, yağlanmış tepsiye dışları tepsiye değecek şekilde yerleştirilir,
tepsinin yan taraflarınada dizilir Tencereye sıvıyağ , margarin ve yemeklik
doğranan soğanlar katılır, fıstıklar ilave edilir, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu
ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte
kavrulur, kaynayan 2,5 bardak su ilave edilir, 2 dakika hızlı ateşte sonra iyice
kısık ateşte pişer Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir, iyice karış-
tırılır tepsiye dizilen hamsilerin üzerine dökülür , üzerine kalan hamsilerde dizilir
kenarlarındaki hamsilerde üzerine kapatılır ısıtılmış fırında 200 derecede hamsi-
ler hafif kızarana kadar pişer, daha sonra havuçlar rendelenir maydanozlarla
birlikte servis yapılır
1,5 kilo hamsi
1 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
süslemek için havuç , maydanoz
YAPILIŞI
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler Hamsiler ayıklanıp kılçıkları
çıkartılır tuzlanır, yağlanmış tepsiye dışları tepsiye değecek şekilde yerleştirilir,
tepsinin yan taraflarınada dizilir Tencereye sıvıyağ , margarin ve yemeklik
doğranan soğanlar katılır, fıstıklar ilave edilir, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu
ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte
kavrulur, kaynayan 2,5 bardak su ilave edilir, 2 dakika hızlı ateşte sonra iyice
kısık ateşte pişer Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir, iyice karış-
tırılır tepsiye dizilen hamsilerin üzerine dökülür , üzerine kalan hamsilerde dizilir
kenarlarındaki hamsilerde üzerine kapatılır ısıtılmış fırında 200 derecede hamsi-
ler hafif kızarana kadar pişer, daha sonra havuçlar rendelenir maydanozlarla
birlikte servis yapılır
mila moya- Admin
- Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz