Kadınbudu Köfte
1 sayfadaki 1 sayfası
Kadınbudu Köfte
Kadınbudu Köfte
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 70 dkKaç Kişilik 6Yöntem 1 Kg yağsız koyun kıyması
1 Adet büyük boy soğan
1 Kahve fincanı pirinç
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
4 Yumurta
15 Su bardağı su
2 Çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
15 Su bardağı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Demet maydanoz
Hazırlanışı
Yayvan bir tencereye tereyağı ve kıyılmış soğanı koyup, pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun
Sonra tencereye sıcak suyu ve ayıklanmış pirinci ilave edin
Yeteri kadar tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını örtüp orta ısılı ateşte pirinci pişirin
Tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın
Diğer yandan kıymanın üçte ikisini, içinde yağ bulunmayan bir tavaya koyun
Yüksek ateşte kıyma suyunu salıp ta yeniden çekinceye kadar karıştırın
Sonra kıymayı ateşten alıp soğumaya bırakın
Kıyma soğuyunca geriye kalan çiğ kıymayı karıştırın
İçine rendelenmiş kaşar penirini, karabiberi, 1 yumurtayı, yeteri kadar tuzu, soğutulmuş pirinci ve kıyılmış maydanozu ekleyin
Karışımı 5 dakika kadar yoğurup, hepsini birbirine karıştırın
Sonra karışımdan küçük yumurta iriliğinde parçalar koparıp ıslak iki avuç arasında yuvarlayarak yumurta biçimine getirin
Bir kasede 3 yumurta, sarıları ve akları birbirine karışana kadar çırpın
Bir tavaya zeytinyağını koyarak kuvvetli ateşte kızdırın
Köfteleri yumurtaya bulayıp, kızgın yağın içine atın
Her yanı nar gibi kızarınca delikli kepçe ile alarak servis tabağıne koyup servis yapın
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 70 dkKaç Kişilik 6Yöntem 1 Kg yağsız koyun kıyması
1 Adet büyük boy soğan
1 Kahve fincanı pirinç
1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
4 Yumurta
15 Su bardağı su
2 Çay kaşığı karabiber
Yeteri kadar tuz
15 Su bardağı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Demet maydanoz
Hazırlanışı
Yayvan bir tencereye tereyağı ve kıyılmış soğanı koyup, pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun
Sonra tencereye sıcak suyu ve ayıklanmış pirinci ilave edin
Yeteri kadar tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını örtüp orta ısılı ateşte pirinci pişirin
Tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın
Diğer yandan kıymanın üçte ikisini, içinde yağ bulunmayan bir tavaya koyun
Yüksek ateşte kıyma suyunu salıp ta yeniden çekinceye kadar karıştırın
Sonra kıymayı ateşten alıp soğumaya bırakın
Kıyma soğuyunca geriye kalan çiğ kıymayı karıştırın
İçine rendelenmiş kaşar penirini, karabiberi, 1 yumurtayı, yeteri kadar tuzu, soğutulmuş pirinci ve kıyılmış maydanozu ekleyin
Karışımı 5 dakika kadar yoğurup, hepsini birbirine karıştırın
Sonra karışımdan küçük yumurta iriliğinde parçalar koparıp ıslak iki avuç arasında yuvarlayarak yumurta biçimine getirin
Bir kasede 3 yumurta, sarıları ve akları birbirine karışana kadar çırpın
Bir tavaya zeytinyağını koyarak kuvvetli ateşte kızdırın
Köfteleri yumurtaya bulayıp, kızgın yağın içine atın
Her yanı nar gibi kızarınca delikli kepçe ile alarak servis tabağıne koyup servis yapın
mila moya- Admin
- Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09
Similar topics
» Dalyan Köfte
» Tavuklu Dalyan Köfte
» Terbiyeli Sulu Köfte
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
» Tavuklu Dalyan Köfte
» Terbiyeli Sulu Köfte
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz