Dalyan Köfte
1 sayfadaki 1 sayfası
Dalyan Köfte
Dalyan Köfte
Dalyan Köfte
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 80 dkKaç Kişilik 8Yöntem 1 Kilo orta yağlı kıyma
4-5 Dilim ekmek içi
1 Adet soğan
5 Adet yumurta
2 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, köfte baharı
Hazırlanışı
Havuçları kazıyıp, yıkayın
Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin
4 Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın
Köfte için ; soğanı bir kaba rendeleyin
Ekmek içlerini ıslatın
Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın
Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın
Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun
Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin
Ortasına haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin
Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin
Eti kapatarak rulo yapın
Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin
Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın
Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin
Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin
Dilimleyerek servis yapın
NOT : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz
Dalyan Köfte
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 80 dkKaç Kişilik 8Yöntem 1 Kilo orta yağlı kıyma
4-5 Dilim ekmek içi
1 Adet soğan
5 Adet yumurta
2 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
2 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, köfte baharı
Hazırlanışı
Havuçları kazıyıp, yıkayın
Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin
4 Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın
Köfte için ; soğanı bir kaba rendeleyin
Ekmek içlerini ıslatın
Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın
Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın
Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun
Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin
Ortasına haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin
Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin
Eti kapatarak rulo yapın
Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin
Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın
Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin
Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin
Dilimleyerek servis yapın
NOT : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz
mila moya- Admin
- Mesaj Sayısı : 73
Points : 216
Kayıt tarihi : 03/05/09
Similar topics
» Tavuklu Dalyan Köfte
» Kadınbudu Köfte
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
» Terbiyeli Sulu Köfte
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
» Kadınbudu Köfte
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
» Terbiyeli Sulu Köfte
» Sebzeli Köfte (4 Kişilik)
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz